torsdag 25 maj 2023

Tyska resejournalister i 18 husbilar till Västsverige

I sommar kommer ett 30-tal tyska resejournalister till Västsverige på en gemensam pressresa. De kommer i 18 husbilar och övernattar bland annat på Johannesviks camping nära Kungshamn och på Laxsjöns Camping & Friluftsgård i Dals Långed.

Husbilar på campingplats
Bild: SCR Svensk Camping

Det är branschorganisationen SCR Svensk Camping som är värd för det unika presseventet för marknadsföring av Sverige som campingdestination i Tyskland.

"Största pressresan i sitt slag"
- Tyskland är en stor marknad för oss och det krävs stora och långsiktiga insatser för att kunna påverka reseflöden och få fler turister att resa till Sverige, säger marknadschef Martin Juhos i ett pressmeddelande:

- Den här pressresan kommer att ge effekt på marknaden under lång tid framöver. Det är den största pressresan i sitt slag i Europa och det är fantastiskt kul att de valt att lägga den i Sverige.

Presseventet arrangeras på uppdrag av tyska Caravanning Industry Association (CIVD) och Messe Düsseldorf och genomförs tillsammans med Turistrådet Västsverige.

"Helt rätt i tiden"
- Camping har växt som reseanledning de senaste åren och ligger helt rätt i tiden, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige:

- Att få visa upp kontrasterna mellan storstaden Göteborg, det kustnära Bohuslän och skogarna i Dalsland för några av Tysklands främsta resejournalister stärker Västsverige som campingdestination och genererar säkerligen fler tyska gästnätter i förlängningen.
---