måndag 1 maj 2023

Noice och Nanne på Kungstorget i sommar

Kultbandet Noice blir en av huvudakterna vid årets Uddevallakalaset. Och Nanne Grönvall, mamma till bandets nye sångare Charlie Grönvall, står för stjärnglansen under stadsfestens andra kväll. För allsången svarar Voice of Vocals med Linda Bengtzing som gästartist.

Bilder:
Uddevallakalaset: Destination Uddevalla,  foto Roger Salomonsson, Noice: Westin Promotion, foto Rickard Eriksson, Nanne Grönvall: Clap Your Hands, foto Karin Törnblom, Linda Bengtzing: United Stage

Uddevallakalaset äger i år rum 27-29 juli med aktiviteter vid Kampenhof, Museiparken, Kungsgatan, "Hallmanstorget" och inte minst Kungstorget där de större konserterna och evenemangen hålls.

Från kl.18 fylls Kungstorget med musik med kända artister och DJ i kombination med ett serveringsområde, skriver arrangerande Destination Uddevalla i ett pressmeddelande.

Nytt för i år är att torsdagen med allsång som huvudnummer har fri entré och är öppen för alla åldrar. Fredag och lördag efter kl. 18 gäller dock inträdesbiljett och åldersgräns på 18 år till festområdet på Kungstorget.

Allsång med Linda Bengtzing
Allsången på torsdagen leds av ensemblen Voice of Vocals med schlagerdrottningen Linda Bengtzing som gästartist.

Nanne Grönwall, även hon schlagerveteran och med 35 år som folkkär artist och låtskrivare, står för huvudkonserten på fredagskvällen. Samma kväll spelar även Stones-coverbandet Rocks Off.

Ny produktion från Noice
På lördagskvällen intar så Noice scenen på Kungstorget med en nyproducerad konserthusproduktion som bandet ska turnera med i höst.

Charlie Grönvall och Peo Thyrén i Noice
Foto: Westin Promotion, foto Rickard Eriksson


Två originalmedlemmar finns idag kvar i bandet: PeO Thyrén, basist och bandets främste låtskrivare, och trummisen Robban Klasen. Nybliven sångare i bandet är Charlie Grönvall som efter bland annat Idol-deltagande och flera musikalproduktioner även är känd från rollen som sångaren Hasse Carlsson i "Noice Rockmusikalen" som hade premiär på Cirkus i Stockholm 2021.

Gyllene Tider-musik samma kväll
I samma andetag som Noice nämns ofta Gyllene Tider som slog igenom ungefär samtidigt i slutet av 70-talet. Ett av de största coverbanden som spelar Gyllene Tider är Moderna Tider med Uddevallabon Daniel Wollbratt som en av medlemmarna. Moderna Tider spelar både före och efter Noice på Kungstorgets scen.
---