söndag 7 maj 2023

Moraeus och Seegers åter till Uddevalla

28 oktober kommer Kalle Moraeus och amerikanske countrystjärnan och Sverigefavoriten Doug Seegers åter till Uddevalla med showen "Från Orsa till Nashville". Den här gången får de sällskap av artisten och låtskrivaren Linda Varg.

De tre artisterna i grupp med scenkläder
Doug Seegers, Linda Varg och Kalle Moraeus.
Bild: Werecki Promotion / MT Live

I "Från Orsa tll Nashville" möter svensk folkmusik och historia den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues, skriver Werecki Promotion i ett pressmeddelande.

Wickman och Öhrn tidigare
Under föreställningens första år 2022 besöktes Uddevalla i juni och Moraeus och Seegers hade då sällskap av svenska countryartisten Alexzandra Wickman. Under den andra säsongen nu i vår fanns istället sångerskan Frida Öhrn med men denna gång gjordes inget stopp i Uddevalla.

När föreställningen nu återkommer till Östrabo den 28 oktober är det Linda Varg som tagit plats bredvid de bägge herrarna. Hon är artist och låtskrivare, född och uppväxt i Avesta i Dalarna men sedan fem år tillbaka bosatt i Halmstad.

Släpper debutalbum
Linda Varg är bland annat känd från talangtävlingar som Idol där hon gick till final, och hon har också turnerat flitigt och jobbat som musikalartist. Under maj släpper hon debutalbumet "In the End" på skivbolaget Fifthislandmusic/Sony Music.
---