onsdag 3 november 2021

Doug Seegers till Uddevalla med Moraeus

Uppdaterad 28 februari 2022 /
Kalle Moraeus tar med sig Nashvillebon och countrystjärnan Doug Seegers och svenska Alexzandra Wickman på Sverigeturné. 11 juni står de på Östrabos scen.

De tre artisterna i scenkläder och med instrument
Doug Seegers, Alexzandra Wickman och Kalle Moraeus.
Foto: Peter Knutson / Werecki

- Idén föddes i Nashville, som med tiden vuxit fram hos mig, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues. Nu blir det äntligen verklighet, säger Kalle Moraeus i ett pressmeddelande.

Känd efter "Jills veranda"
Doug Seegers spelade som gatumusikant i Nashville när han upptäcktes av Jill Johnson och blev stor favorit i Sverige efter sin medverkan i hennes TV-program"Jills veranda".

Alexzandra Wickman beskrivs som ett nytt stjärnskott på countryhimlen. Hon har tillsammans med Thomas G:son skrivit låtar till melodifestivalen och varit expertcoach i TV-programmet Stjärnornas Stjärna i temat countrymusik.

Alexzandra Wickman och Kalle Moraeus har idag ett nära samarbete, och hon tillbringar också mycket tid i Nashville för att spela in och skriva musik.

Känt husband följer med
Förutom de tre huvudpersonerna är bandet "Hej Kalle!" under ledning av kapellmästare Johan Granström med på turnén. De är kända inte minst som husbandet från TV-programmet "Moraeus med mera".
---

7 maj 2023: