onsdag 15 mars 2023

Shima Niavarani tar soloshow till Uddevalla

Uppdaterad 22 mars /
17 mars inleder multiartisten och komikern Shima Niavarani sin vårturné med föreställningen "Shima is a Punk Rocker". Nu är det också klart att det blir en fortsättning till hösten, där Uddevalla och Östrabo får besök 21 oktober.

Artisten halvliggande i en stor fåtölj
Bild från TILLMAN, foto: Ninja Hanna


- Jag har längtat så efter att göra den här showen, tanken var att den skulle göras redan för tio år sen, men mycket kom emellan: sorgen efter förlusten av min partner in crime, en släng jobbig scenskräck, 100 terapitimmar för att hantera dessa saker och jag valde en riktning in mot min andra passion: film och tv. Men nu skriker varje cell i min kropp att det är dags igen, om det så blir det sista jag gör så ska jag göra detta, har Shima Niavarani sagt i ett tidigare pressmeddelande.

Både skratt och gråt att vänta
"Showen är en personlig uppgörelse med vår samtid, och Shima använder sin unika röst, sitt sensationella kroppsspråk och humoristiska stil för att navigera genom livets svårigheter och jakten på äkta frihet. Publiken kan förvänta sig att både skratta och gråta igenkännande till Shimas tankeväckande och komiska ingångar till vår samtid", skriver produktionsbolaget TILLMAN i pressmeddelandet.

Portättbild med artisten i scenkläder och makeup, halvformat
Bild från TILLMAN,
foto: Ninja Hanna
Medverkat i 63 produktioner
Shima Niavarani är guldbaggenominerad skådespelare, artist, manusförfattare och regissör. Hon fick sitt genombrott 19 år gammal med föreställningen Autodidakt i enmansakt som hon själv skrev och regisserade. Sedan dess har vi sett henne i närmare 63 produktioner på TV, teater och film, till exempel TV4-serien Sjölyckan i regi av Felix Herngren, biolångfilmsmusikalen En del av mitt hjärta, och i fyra av SVT:s julkalendrar.
---