onsdag 8 mars 2023

Maskinia öppnar anläggning i Munkedal

Maskinföretaget Maskinia AB har sedan 2019 haft säljkontor och filial i Uddevalla. Nu expanderar företaget på västkusten och satsar istället på en egen fullserviceanläggning på Smedberg i Munkedal.

Industri- och kontorsbyggnad
Smedbergsvägen 15 blir adressen för Maskinias nya anläggning.
Bild: Maskinia

Anläggningen öppnar under våren 2023.

"En ökande efterfrågan på service och maskiner i Bohuslän, norra Göteborg och Dalsland gör att vi nu satsar med en egen anläggning. Med en anläggning i egen regi kommer Maskinia nu kunna ge nuvarande och framtida kunder bästa möjliga service", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Planerar fortsatt expansion
- Vi tror att våra kunder kommer att uppskatta den ökade tillgängligheten av våra produkter och tjänster i distriktet. Vi har planer på fortsatt expansion i Västra Götaland och i Sverige, säger vd Fredrik Holmquist.

Grävmaskin i arbete
Case är en av de tillverkare som Maskinia är generalagent för i Sverige.
Bild: Maskinia

Försäljning och service
I Munkedal ska kunderna kunna se och köpa maskiner och få service och reparationer utförda direkt på plats. Dessutom kommer två fältservicetekniker finnas tillgängliga för kunderna.

Maskinia är bland annat generalagent i Sverige för Doosan, Case och Bergmann samt återförsäljare för Epiroc, Husqvarna och Atlas Copcos entreprenadmaskiner, hydraulhammare och övriga redskap. Huvudkontoret finns i Linköping och företaget har dels egna serviceanläggningar och säljkontor och dessutom ett flertal samarbetspartners.

Samarbete med Hogstorpföretag
I Uddevalla har Maskinia samarbetat med Hydraul & Maskin i Hogstorp, som enligt pressmeddelandet ska fortsätta med att utrusta maskiner samt sälja reservdelar i området.

"Vi ser en stor styrka i att våra kunder kan få hjälp på flera ställen gällande delar", skriver Maskinia.
---


5 mars 2024:
Facebookinlägg från Maskinia: