torsdag 30 mars 2023

De ska fixa hyresgäster till Håbys nya handelsområde

Fastighetsrådgivaren och mäklaren Croisette har fått i uppdrag att hyra ut 65 000 kvadratmeter på det nya handelsområde som planeras i Håby i Munkedal. Avtal om laddstationer för elbilar är redan klara och stationerna kan vara på plats redan till hösten.

Flygbild över det aktuella området, med halvbilder på de två ansvariga mäklarna infällda
Samuel Sandgren och Jennifer Eriksson på Croisette får huvudansvaret för att hyra ut cirka 65 000 kvadrameter på det nya handelsområdet i Håby. I bildens nederkant syns den McDonald´s-restaurang som idag finns i områdets ena ände.
Bild: Croisette

Planerna på ett nytt handelsområde i Håby har funnits ända sedan 2008 och fick liv på allvar igen när Hökerum Bygg i slutet av 2021 köpte det 170 000 kvadratmeter stora området.

- Vi ser mycket fram emot samarbetet med Croisette för att utveckla vår fastighet i Håby, säger nu Hökerums projektchef Daniel Göök i ett pressmeddelande från Croisette:

- I närområdet finns redan flera välkända och etablerade verksamheter och det finns fina förutsättningar för fler att ansluta sig, 

Laddstationer för elbilar
Planen är fyra etapper och under året drar etapp ett igång, vilket innefattar cirka 30 000 kvadratmeter mark med fokus på handel, restaurang och hårdgjord yta för elbilsladdning.

"Jakten på de perfekta aktörerna är i full gång och hittills har avtal med aktörer för laddstationer för elbilar signerats", skriver Croiseette.

Gamla husen rivna
I början av mars höll kommunen ett frukostmöte med olika företagare där Daniel Göök presenterade företagets planer:

- Rivningen av det sista äldre huset på tomten pågår – och vi kommer härnäst att påbörja markarbetet för det nya området.

- Om allt faller på plats så öppnar laddstationerna upp i höst och sedan de övriga verksamheterna i början av nästa år, berättade Daniel Göök enligt kommunens webbplats.
---