torsdag 23 februari 2023

Uddevalla får ny mottagning för unga

Uddevalla får en av två huvudmottagningar i en satsning på så kallade Mini-Maria-mottagningar i Fyrbodal.  Mottagningarna ska ge stöd i frågor som rör riskbruk, skadligt bruk och beroende.

""
Bild: Pixabay

Den andra huvudmottagningen ska ligga i Trollhättan. Dessutom kommer mindre närmottagningar att finnas i Vänersborg, Lysekil, Orust, Sotenäs, Tanum, Strömstad, Färgelanda, Dals-Ed, Bengtsfors och Mellerud, skriver Uddevalla kommun i ett pressmeddelande.

Verksamheten startar i april och drivs gemensamt av Regionhälsan och kommunerna.

Flera yrkesgrupper hjälps åt
På Mini-Maria kommer socionomer, sjuksköterskor, psykolog och läkare arbeta tillsammans i syfte att stötta unga och deras närstående i frågor som rör riskbruk, skadligt bruk och beroende.

- Sedan tidigare finns mottagningar runt om i Sverige och Göteborg har varit den mottagning som funnits längst inom Västra Götaland. Nu sedan 2021 har fler Mini-Maria mottagningar startat inom Västra Götaland och nu är det vår tur i norr att öppna och bjuda in ungdomar och närstående till våra mottagningar vilket vi ser fram emot, säger Ingela Martinsson, enhetschef Västra Götalandsregionen.
---