lördag 28 januari 2023

Peter Friberg ny vd för PL Fraktservice

Uppdaterad 4 februari /
PL Fraktservice på Kuröd i Uddevalla omorganiserar. Mångårige operative chefen Peter Friberg kliver in i rollen som vd efter grundaren Peter Lengrell som drar sig tillbaka.

Porträttbild
Peter Friberg
Bild: Tempcon

PL Fraktservice ingår i Tempcon-konsernen där Peter Lengrell kommer att fortsätta sitt engagemang som ledamot i styrelsen, skriver Tempcon i ett pressmeddelande.

"Varit inblandad i det mesta"
- Jag tror inte att förändringarna kommer bli så stora då jag i min roll som operativ chef tidigare varit inblandad i det mesta här på bolaget, säger Peter Friberg om framtiden för PL Fraktservice:

- Vi måste sätta en ny säljorganisation då det har varit en del av Lengrells arbetsuppgifter men annars är målsättningen att vi ska fortsätta växa organiskt med våra kunder och plocka in nya kunder som kompletterar våra flöden som vi kör idag.

Grundades 1994
PL Fraktservice grundades 1994 och blev 2018 en del av Tempcon-koncernen. Företaget tillhandahåller i första hand tempererade transporter av såväl kylt, fryst som varmt gods, men utför även andra transportuppdrag med terminalen i Uddevalla som bas.

Började på Matsäljarna
Peter Friberg har varit på PL Fraktservice i mer än 24 år. Han tog sina första steg inom lager, transport och logistik redan som 13-åring då han började jobba extra på företaget Matsäljarna, som sedan kom att bli en del av det som idag är Martin & Servera.

- Jag jobbade där på lagret med att lasta och lossa, plocka orders och mycket annat. En fantastiskt bra utbildning som jag har haft mycket nytta av genom åren och som blev ett naturligt steg in i logistikens utmanande värld, säger Peter Friberg.

Porträttbild, närbild
Mattias Orstam
Bild: Tempco

Ny operativ chef
Ny operativ chef  efter Peter Friberg blir Mattias Orstam som arbetat på PL Fraktservice sedan 2014, de senaste åren med fokus på ekonomiska frågor.
---


4 februari: