fredag 23 december 2022

Storkoncern blir ny huvudägare i Olympus Profile

Profilföretaget Olympus Profile i Herrestad får ny huvudägare. Det är koncernen Alligo som köper 70 procent av aktierna i Olympus och lika mycket i företaget Kents Textiltryck i Halmstad.

Clein Ullenvik i helbild i butiksmiljö
Clein Ullenvik är koncernchef och vd för Alligo:  "Vi välkomnar båda bolagen och deras medarbetare till oss och har för avsikt att fortsätta förvärva välskötta bolag som passar in i vår strategi", säger han.
Bild: Alligo

Nuvarande huvudägare idag i de bägge bolagen är Kent Poulsen.

- Med Alligo som delägare kan Kents och Olympus Profile utvecklas inom vår bransch och fortsätta vår tillväxtresa i västra Sverige, säger han i ett pressmeddelande.

Bytte namn och gick i konkurs
Olympus grundades i början av 1990-talet och fanns tidigare på Björbäck. I november 2019, några år efter att företaget sålts till nya ägare, gick det i konkurs. Ett halvår dessförinnan hade företaget bytt namn till Brandsome.

Några månader efter konkursen stod det klart att några av företagets anställda och med Kent Poulsen som huvudägare kunde driva verksamheten vidare i nytt bolag och under det gamla namnet Olympus. Företaget öppnade i Herrestad och det gamla samarbetet med New Wave Profile återupptogs.

Idag har Olympus Profile 13 medarbetare och omsätter 40 miljoner kronor.

Swedol och TOOLS
Koncernen Alligo beskriver sig som en ledande aktör inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter i Norden. Verksamheten bildades 2020 genom en sammanslagning av Swedol och TOOLS och idag ingår även varumärkena Grolls och Univern samt en rad olika bolag i koncernen.

Köpen av Kents Textiltryck och Olympus Profile är Alligos åttonde och nionde under 2022.
---