onsdag 28 september 2022

Säkra-koncernen köper ännu ett Uddevallaföretag

Prisma Försäkringsmäklare i Uddevalla blir en del av Säkra-koncernen. Det är koncernens andra uppköp i Uddevalla på kort tid.

Halvbild porträtt
Eva Pantzar Waage, vd och koncernchef för Säkra
Bild: Säkra

I maj köpte Säkra-koncernen försäkringsförmedlaren InVivum i Uddevalla med tre medarbetare. Den här gången är det Prisma Försäkringsmäklare med fem medarbetare och kontor på Lagerbergsgatan som köps.

Samtidigt offentliggör Säkra köpet av ytterligare fem företag: Verdana Fond & Försäkring, Andersson & Bergh, Göteborg Wealth Management, DP Försäkring och PensionsPartner.

Tillsammans har de sex företagen cirka 20 anställda, omsätter 70 miljoner kronor och finns lokaliserade  i Göteborg, Jönköping, Kalmar, Malmö, Stockholm och alltså Uddevalla.

"Otroligt glädjande"
- Det är otroligt glädjande att så många fina förmedlarbolag väljer att bli en del av Säkra. Det är ett kvitto på att vi har en attraktiv affärsmodell där vi lyckas kombinera det lokala entreprenörskapet med en stark central organisation”, säger Säkras vd och koncernchef Eva Pantzar Waage i ett pressmeddelande.

- Vi ser en stadig tillväxt på flera håll i landet, inte minst i Västsverige. I Göteborg har vi gått från en handfull medarbetare till över 30 förmedlare på bara ett år och även i Uddevalla har vi sett en kraftig ökning, säger Richard Nilsson, tillväxtchef vid Säkra.

Grundades 1991
Familjeföretaget Prisma Försäkringsmäklare grundades 1991 i Uddevalla, och har idag kunder över hela Sverige.

Säkra är en av Sveriges största försäkringsförmedlare med fokus på livförsäkring, sakförsäkring och finansiell rådgivning för privatpersoner, företagare och offentlig sektor.
---