fredag 24 juni 2022

Regionteater Väst-vd tar över på Riksteatern

Regionteater Västs tidigare vd Susanna Dahlberg blir ny vd för Riksteatern. Dahlberg börjar sitt uppdrag på Riksteatern den 1 oktober 2022.

Porträttbild på Susanna Dahlberg
Susanna Dahlberg
Foto: Catharina Fyrberg /Riksteatern

- Riksteatern har en unik position som folkrörelse och konstnärlig institution som når ut med scenkonst över hela Sverige. Det är det som gör uppdraget extra roligt och intressant och det är även det som gör att Riksteatern så starkt kan bidra till utvecklingen av både konsten och demokratin, säger Susanna Dahlberg i ett pressmeddelande.

Regionteater-vd sedan 2013
Susanna Dahlberg kommer närmast från tjänsten som vd för Regionteater Väst, en post hon har haft sedan 2013. Hon har varit verksam i scenkonstbranschen i dryga 20 år och har stor erfarenhet av att bedriva arbete inom verksamhetsutveckling, arbetsmiljöfrågor, kommunikation och utvecklingsarbete. 

Ny vd tillträder i augusti
Sedan tidigare har Maria Hägglund utsett till ny vd för Regionteater Väst, som har sitt teaterhus  i Uddevalla. Hon kommer närmast från en tjänst som produktionschef och biträdande teaterchef för Västmanlands Teater, och tillträder sin nya tjänst 1 augusti.
---