lördag 11 juni 2022

Eko-kollektiv på Bokenäset får stöd från EU-program

45 svenska ungdomsprojekt får totalt nästan 18 miljoner kronor (1 809 884 euro) i bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF. En av organisationerna som får bidrag är eko-kollektivet Hästekasens Gård på Bokenäset.

""
Bild: MUCF / Mostphoto.com

MUCF fördelar pengarna som kommer från EU-programmen Erasmus+ Ungdom och Europeiska solidaritetskåren.

Inom Erasmus+ Ungdom har MUCF beviljat 25 projekt bidrag om sammanlagt cirka nio miljoner kronor som går till projekt som handlar om miljö och klimatförändringar, kreativitet, konst, kultur samt fysisk och mental hälsa.

Inom Europeiska solidaritetskåren får 20 volontär- och solidaritetsprojekt dela på cirka nio miljoner kronor.

Kollektiv får 600 000
Hästekasens Gård får nästan 600 000 kronor (59 790 euro) från Erasmus+ och knappt 160 000 kronor (15 892 euro) från Europeiska solidaritetskåren.

Hästekasens gård beskriver sig som ett odlingskollektiv, förening och lantbruk med självhushållning och ekologiska principer för bruket av marken. Till gården är volontärer välkomna och föreningen ordnar även sociala aktiviteter, bland annat lajv (levande rollspel). Ett sådant lajv finns till exempel med i årets sommarlovsprogram i Uddevalla kommun.

Hästekasens gård har sedan tidigare samarbete med och stöd från EU-programmen och MUCF till sin volontärverksamhet och evenemang.
---
MUCF: 45 projekt för unga får dela på 17,7 miljoner kronor i EU-bidrag

Hästekasens Gårds webbplats