torsdag 30 juni 2022

Bring skalar upp och satsar på ny terminal

Uppdaterad 5 juli /
Transport- och logistikjätten Bring utökar sin kapacitet kraftigt i Uddevalla. I oktober flyttar företaget till ny terminal på 3 000 kvadratmeter på Kurödsvägen.

På Kurödsvägen byggs terminalen just nu om, och planeras stå färdig i oktober.
Bilder: Bring

Flytten och satsningen görs mot bakgrund av ökade paketvolymer för Bring Sverige med 44 procent under årets första kvartal, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Bring har skrivit avtal på en lokal på Kuröd som just nu håller på att byggas om för att anpassas till verksamheten. Terminalen med tillhörande kontorsdel blir på 3000 kvadratmeter - en stor ökning jämfört med tidigare 800 kvadratmeter, konstaterar företaget.

Del av Posten Norge
Bring är en del av Posten Norge-koncernen, den fjärde största post- och logistikaktören i Norden. Företaget etablerade sig i Uddevalla under 2020 med en terminal på Stureparksvägen på Groröds industriområde, granne med Kuröd.

Halvbild på Niclas Coster
Niclas Coster
Bild: Bring

- För några år sedan tog vi beslutet att satsa på en egen terminal i Uddevalla där vi tidigare jobbat med underleverantörer. Det visade sig vara en lyckad satsning varför vi nu kan skala upp och nästan fyrdubbla kapaciteten, säger Niclas Coster, distriktschef för region väst på Bring.

På den nya terminalen kommer det inte bara stärkas upp på trafiksidan - även ett större hämta själv-lager ska byggas, skriver företaget.

Trots utökningen i Uddevalla har Bring en relativt begränsad verksamhet här som sysselsätter under tio personer, understryker Niclas Coster för Bohusläningen.