lördag 21 maj 2022

Superloppis vid landets IKEA-varuhus

Lördag 28 maj satsar IKEA på loppis utanför alla sina 20 varuhus i landet. "Troligen blir det Sveriges största loppis", skriver företaget i ett pressmeddelande.

""
Bild: IKEA

Att handla second hand är en ökande samhällstrend, inte minst bland unga, konstaterar IKEA. 

Att man väljer att köpa begagnade saker till sitt hem kan ha flera orsaker; viljan att göra bra fynd till ett lågt pris, omsorg om vår planet, samt viljan att addera en mer personlig touch till sitt hem eller sin personliga stil, skriver företaget.

- På IKEA vill vi möjliggöra för fler att handla second hand samtidigt som vi vill låta fler produkter leva längre. Många vill köpa begagnade möbler på IKEA och vi är glada att kunna både köpa och sälja vidare produkter till nya hem via vår second hand-service, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på IKEA Sverige.

"Alla kan bidra"
- Med Loppisen går vi snäppet längre än så. Nu gör vi det möjligt för kunderna att handla av varandra och tillsammans kan vi alla bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Jonas Carlehed.

Loppisen ska vara öppen mellan kl. 10 och 16. Borden kan bokas av de som är medlemmar i IKEA:s kundklubb IKEA Family. 

I IKEA:s hållbarhetsarbete ingår bland annat att alla produkter senast år 2030 vara tillverkade av förnybara eller återvunna material och designade för att återanvändas, återförsäljas eller återvinnas.
 ---

2 maj 2023: