söndag 9 januari 2022

Lysekilsföretag flyttar till Uddevalla

Företaget Ancon som levererar kassasystem med mera för restaurangbranschen flyttar sitt huvudkontor från Lysekil till Uddevalla, berättar Bohusläningen.

Porträttbild
 - Det är otroligt hedrande att ha fått förtroendet att leda Ancon framåt, säger vd Christofer Skoogh i ett pressmeddelande.
Bild: Ancon

I mitten av december förra året meddelade företaget också att tidigare försäljningschefen Christofer Skoogh tar över som vd efter Mikke Selander som lämnar efter att ha varit vd sedan 2015. Samtidigt justeras ägarstrukturen i företaget genom att Christofer Skoogh och andra medarbetare i företaget köper aktier från den avgående vd:n.

Ska underlätta rekrytering
Från det nya kontoret på Kungsgatan 11 ska ett tiotal personer jobba med främst försäljning, men även viss support ska skötas härifrån. Flytten till Uddevalla görs bland annat för att underlätta rekrytering av personal och för befintlig personal att pendla till arbetet, uppger Christofer Skoogh för Bohusläningen.

Gasellföretag
Ancon startades redan 1984 i Lysekil och är sedan 1998 inriktat på kassasystem, beställningssystem och andra produkter och tjänster till restaurangbranschen. Företaget har sedan 2015 haft en mycket stark och målmedveten tillväxt och har vid flera tillfällen rankats som så kallat Gasellföretag av Dagens Industri.

Totalt jobbar ett 40-tal medarbetare inom företaget som även har kontor i Stockholm och Örebro och utvecklare placerade utomlands.