torsdag 30 december 2021

SF Studios spelar in "Forever" i Uddevalla

Uppdaterad 2 januari /
I maj börjar en stor filminspelning i Uddevalla med omnejd. Det är SF Studios som valt Uddevalla som inspelningsplats för barn- och ungdomsfilmen "Forever", som kretsar kring fotboll och vänskap.

Två tjejer och en man i närbild på en fotbollsplan. Infällt i bilden SF Studios logga.
Judith Sigfridsson ( t v) i rollen som Kia och Flutra Cela som Mila. I mitten regissör Anders Hazelius.
Foto: SF Studios / Erik Persson

Bolaget beviljades nyligen 6,5 miljoner i produktionsstöd för filmen av Svenska Filminstitutet. I centrum för filmen står vännerna och lagkamraterna Mila och Kia:

"Mila och Kia har varit bästa vänner och lagkamrater så länge de kan minnas. När tjejerna får en ny fotbollstränare i hårdsatsande Lollo så börjar de sakta glida isär. Mila som drömmer om att bli fotbollsproffs ser äntligen sin chans att lyckas - men är det värt att offra sin bästa vän för att vinna till varje pris?", beskriver SF Studios filmens handling.

Manusförfattare är Jessica Janker som tidigare skrivit manus till tv-serien ”Lyckoviken”, berättar Bohusläningen. Regissören Anders Hazelius är aktuell med tv-serien ”Tunna blå linjen” och producenten Stefan Lindén har bland annat arbetet med tv-serien ”Eagles".

I rollerna som Kia och Milan finns Judith Sigfridsson och Flutra Cela, som också själva är fotbollsspelare.

Söker villa i Uddevalla
I annonser söker bolaget nu en villa i Uddevalla från 50-70-talen som ska användas i filminspelningen.

Stefan Lindén berättar för Bohusläningen om valet av Uddevalla för inspelningen:

- Vi började googla och ville ha en stad som kändes lagom stor. Så åkte vi runt till olika ställen och sen kände regissören Anders Hazelius att Uddevalla vill vi se mer av. Sen blev vi imponerade av staden för att den är så vacker.

Anrikt filmbolag
SF Studios är Sveriges äldsta och största produktions- och distributionsbolag inom filmbranschen och ligger bland annat bakom publiksuccéer som Sällskapsresan, Snabba cash och En man som heter Ove.
---

12 juni 2022:

14 juni 2022:

17 juli 2023: