lördag 18 december 2021

Ny låt från Daniel Norberg i TV4:s Uppesittarkväll

Uppdaterad 20 december /
Lagom till jul släpper Daniel Norberg nu sin tredje singel för året, "Vinternära". 23 december framför han den dessutom live i TV4:s och BingoLottos Uppesittarkväll.

Bild: Pressbild

- Det är en vintrig låt som handlar om att vara kall och kär på samma gång, och jag spelar dessutom nyckelharpa på låten, berättar Daniel Norberg för UddevallaNyheter.
  • Nyckelharpa? Hur länge har du spelat det instrumentet?
- Jag har alltid velat spela nyckelharpa eftersom min farfar var mycket duktig, och morfar byggde harpor. Men eftersom jag är vänsterhänt så har jag inte kunnat spela på deras. Så till slut tog jag tag i saken och lyckades hitta en vänsterspelad. 18.000 fick jag hosta upp, men det var det
värt.
- Jag har bara spelat lite från och till sedan i juni ungefär. Som det ser ut nu kommer jag inte spela harpan live i tv, säger Daniel.

Satsar mer på musiken
Det var i samband med SVT:s midsommarprogram förra året som multiartisten och Uddevallasonen berättade att han skulle satsa än mer på musiken och låtskrivandet i sitt artisteri. I programmet framförde han som en del av duon Akvarell den egna låten Halley.

Tog hem "Masked Singer"
Under 2021 har han släppt singlarna Lika Olika och Finnas kvar, och musikkarriären fick också en skjuts av vårens seger i TV4-programmet Masked Singer.

Daniel Norberg har varit med i BingoLotto flera gånger och även i Uppesittarkväll, tillsammans med brodern Emil. I år medverkar Daniel både som artist och som en av rimsmederna i programmets Rimstuga.
---