måndag 27 december 2021

Kitic i skoluppdrag för hela landet

Läraren och fotbollsprofilen Aleksandar Kitic från Uddevalla Elitidrottsgymnasium är en av fyra personer i Svenska fotbollsförbundets referensgrupp för betyg och bedömning. Därmed är han med och skapar förutsättningar för en likvärdig gymnasieutbildning med inriktning fotboll i hela Sverige, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Aleksandar Kitic vid skivstång i träningshall
Aleksandar Kitic
Bild: Uddevalla kommun

Referensgruppens huvuduppgift är att konkretisera bedömnings- och betygsmallar för alla elitidrottsgymnasier med fotbollsinriktning i Sverige.

- Har vi en likvärdig utbildning i hela landet ökar det trovärdigheten för specialidrott som ämne. Det ger även föräldrar och elever ett ökat lugn då alla kommer att bedömas på lika villkor, säger Aleksandar Kitic, som tycker att utnämningen är ett tydligt kvitto på en hög nivå hos Uddevalla Elitidrottsgymnasium, UEIG.

Certifierad av fyra sporter
UEIG är en del inom Uddevalla gymnasieskola där idrottare ges en möjlighet att kombinera sina studier med en fördjupad idrottskunskap och träning mot elitnivå. UEIG:s verksamhet är certifierad av Fotbollförbundet, Friidrottsförbundet, Handbollförbundet och Simförbundet.

15 år i Ljungskile
För fotbollspubliken är Aleksandar Kitic främst känd som spelare och även tränare i Ljungskile SK dit han kom 2005 och blev klubben trogen i 15 år innan han avslutade sin spelarkarriär.

Sedan början av 2021 är Kitic ansvarig i IK Oddevold för utveckling av klubbens yngre spelare.
---