söndag 12 december 2021

Arwidsros ägare i flygsatsning till Bromma

Bohuslän-bördige affärsmannen Per Arwidsson är en av tre delägare i nya flygföretaget Västflyg, som från 7 mars ser till att det åter går att flyga från Trollhättan-Vänersborgs flygplats till Bromma.

Gruppbild på en mängd personer, både kvinnor och män.
Västflygs ägare, styrelse och vd. (Per Arwidsson andre person från vänster)
Bild: Trollhättan-Vänersborgs flygplats

De tre ägarna till det nya bolaget tillkännagavs nyligen i samband med närmare presentation av flygsatsningen.

Bygger nya medborgarhuset
Per Arwidsson är uppvuxen i Hällevadsholm men har starka familje- och affärskopplingar till Uddevalla. Bland annat har hans fastighetsbolag Arwidsro kommunens uppdrag att projektera, bygga och äga det nya medborgarhus som ska ersätta dagens kommunhus.

Genom Arwidssonstiftelsen har han också bidragit med 100 000 kronor till Cirkuskvarnen i Grohed, och i samband med det aviserat ett närmare samarbete med Thordénstiftelsen, som är en stor bidragsgivare till bohuslänskt förenings- och kulturliv.

14 avgångar söndag - fredag
Den tidigare flygtrafiken till Bromma stoppades i mars 2020 av flygbolaget BRA till följd av coronasituationen. Preliminär återstart för flygtrafiken i Västflygs regi blir den 7 mars 2022.

- När trafiken är i full gång blir det 14 avgångar till Bromma från söndag till fredag och lika många turer tillbaka, säger Västflygs vd Jenny Iodlovsky Norrby i ett pressmeddelande:

- Vi kommer att flyga med egna svenska besättningar och en Saab 340 med plats för 33 passagerare.

"Efterlängtat"
Anna Råhnängen är vd för Fyrstads flygplats AB;

- Att äntligen få starta om den reguljära trafiken har varit efterlängtat.

- Det finns ett jättestort behov av flygresor och jag hoppas verkligen att resenärerna sluter upp bakom det nya regionalt ägda Västflyg. Nu får vi resmöjligheterna tillbaka. Samtidigt är vi med på flygets omställning här hos oss.
Porträttbild, halvformat
Per Arwidsson
Bild: Arwidssonstiftelsen

Regionalt förankrade ägare
De två andra ägarna till Västflyg är Svante Andersson med bakgrund i västra Skaraborg och ägare till Stenhaga Invest, och Carl Silfverschiöld, ägare till Koberg Förvaltning AB med flera bolag.

Jenny Iodlovsky Norrby betonar vikten av att Västflygs ägare och styrelse är starkt förankrade i regionen:

- De har hjärta och intresse för vår del av Sverige. De vill bidra till att öka regionens attraktivitet ytterligare genom snabba och bra flygförbindelser med Stockholm i ett första läge, och eventuellt med andra destinationer framöver.
---23 december: