torsdag 13 maj 2021

Arwidsson ger 100 000 till Cirkuskvarnen

Projekt Cirkuskvarnen i Grohed får 100 000 kronor i bidrag från Arwidssonstiftelsen, grundad av Bohuslänbördige fastighetsföretagaren Per Arwidsson.

Birthe och Per Arwidsson bildade sin stiftelse 2014.
Bild: Arwidssonstiftelsen

- De 100 000 kronorna är så välbehövliga och kommer räcka långt, det finns många hål att fylla för att slutföra bygget av Cirkuskvarnen, säger initiativtagaren Johanna Abrahamsson till Bohusläningen.

Bygget av Cirkuskvarnen är inne i slutskedet med officiell invigning beräknad till november, men redan under sommaren planeras för cirkuskollo i byggnaden.

100 000 även till museum
Arwidssonstiftelsen ger 100 000 kronor även till Strömstads museum.

- Min mamma växte upp i Uddevalla och min farfarsfar Hans startade sin affärsverksamhet i Strömstad. Själv växte jag upp i Hällevadsholm där min pappa drev lanthandeln Arwidssons. Mitt hjärta klappar starkt för de här platserna och jag vill gärna bidra till att de fortsätter att vara livskraftiga samhällen även i framtiden, säger Per Arwidsson i ett pressmeddelande.

Samarbete med Thordénstiftelsen
Arwidssonstiftelsen meddelar samtidigt att de två bidragen är inledningen på ett närmare samarbete med Thordénstiftelsen, som sedan många år ger stora bidrag till föreningslivet i Bohuslän. Cirkuskvarnen har till exempel tidigare fått 750 000 kronor från Thordénstiftelsen.

- Med Thordénstiftelsens lokala kännedom och etablerade arbete med sina stipendier känner vi oss trygga med att de verksamheter vi väljer att stödja med ett extra tillskott är bärkraftiga och kommer att göra skillnad för lokalsamhället, säger Per Arwidsson.

Grundade Hammars advokatbyrå
Per Arwidssons morfar Gustaf Hammar bodde med familj i Uddevalla och grundade där i början av 1900-talet Gustaf Hammars advokatbyrå. Hammar investerade bland annat i den tidigare konsertlokalen och biografen på Kungsgatan i Uddevalla, en fastighet som Per Arwidsson fortfarande äger och som nu varit i familjens ägo i närmare 100 år, skriver stiftelsen.

Projektleder studie om nytt kommunhus
Arwidsro har fastigheter i 22 av landets kommuner. I Uddevalla är företaget också aktuellt efter ett avtal med kommunen om att projektleda en förstudie om ett nytt stadshus i centrum, ett samarbete som också kan leda till att Arwidsro bygger det nya stadshuset med kommunen som hyresgäst.
---
Arwidssonstiftelsen: Arwidssonstiftelsen donerar 200 000 kronor till lokala verksamheter i Bohuslän