lördag 27 november 2021

Fredriksson projektleder ny stortävling

Dennis Fredriksson från Uddevalla blir projektledare för ännu en internationell stortävling i simning. "Stockholm Golden" för masterssimmare ska hållas i Eriksdalsbadet i Stockholm första gången 27-29 oktober 2022.

Porträtt på Dennis Fredriksson infälld i simningsbild med tävlingens logotyp inmonterad
Bild: Svenska Simförbundet
Arkivbild Dennis Fredriksson: Uddevalla Sim

- Vi har höga ambitioner med tävlingen och målet är att 2022 nå 800 deltagare från tio länder och redan 2024 är målet är att ha över 2000 deltagare från 20-30 nationer på plats, säger Dennis Fredriksson i ett pressmeddelande från Svensk Simidrott.

Utvecklade Swim Open Stockholm
Dennis Fredriksson är projektledare på Destination Uddevalla men för många Uddevallabor också känd som tidigare chefstränare och klubbchef för Uddevalla Sim. 2016 lämnade han dessa simuppdrag och samma år startade han på uppdrag av förbundet Svensk Simidrott den internationella elittävlingen Swim Open Stockholm.

- Efter fem års utveckling av Swim Open Stockholm som internationell tävling i utvecklingens framkant har Svensk Simidrott idag ett starkt varumärke som tävlingsarrangör. Vår målsättning är att etablera Stockholm Golden med en professionell organisation likt Swim Open Stockholm och kunna erbjuda en upplevelse bättre och mer attraktiv än någon annan masterstävling i världen, säger Dennis Fredriksson.

""
Bild: Svensk Simsport

För simmare över 25
Masterssimning är en tävlingsform för alla som har fyllt 25 år. Deltagarna delas in och tävlar i femårs-åldersintervaller. I Sverige tävlar cirka 600 personer framgångsrikt i masterssimning. Internationellt är tävlingsverksamheten utbredd och vid internationella mästerskap deltar ofta över 10 000 personer, skriver simförbundet.

"Saknas tävling idag"
- Idén med ett årligt återkommande globalt mästerskap för masterssimmare i kortbana är lika enkel som genial. Det finns en växande grupp människor som vill ha fler kvalitativa mastersarrangemang, och det saknas idag en internationell tävling med bra standard i kortbana, säger förbundets kommunikationsansvariga Anna Hammar.
---