måndag 8 november 2021

Fasserödsvägen stängs när passage byggs om

Uppdaterad13 november /
Från 10 november stängs Fasserödsvägen av för genomfartstrafik. Det är en rad arbeten som ska göras i anslutning till gång- och cykelpassagen mellan Diamantvägen och Mandolinvägen.

Arbetsplatsen med avspärrningar, kvällsbild
Foto (11 nov): Jörgen Andersson

Passagen byggs om för att öka trafiksäkerheten, skriver kommunen på sin webbplats. Fasserödsvägen kommer att smalnas av vid passagen och en hastighetsdämpande så kallad busskudde byggs.

Belysning och ny trappa
Längs gång- och cykelvägen från passagen och upp till Diamantvägen ska tre belysningsstolpar sättas upp. På andra sidan Fasserödsvägen ersätts en sliten trätrappa av en i betong.

Arbetena beräknas vara klara innan jul och under byggtiden kommer bilister att hänvisas till alternativa vägar, skriver kommunen.

Arbetena på Västanvindsvägen klara
Samtidigt som arbetena på Fasserödsvägen inleds meddelar kommunen också att arbetena på Västanvindsvägen nu är klara. Vägen har varit stängd för genomfartstrafik men sedan eftermiddagen 9 november är det åter fritt fram att köra in och ut till Unneröd/Skogslyckan från Boxhultsvägen. 

Nyrenoverade vägbroar, tillgänglighetsanpassade busshållplatser och fartdämpande övergångsställe är några av åtgärderna som nu är klara.
---

9 november:

7 december: