tisdag 12 oktober 2021

Beijer köper Sotenäs Trä AB

Byggvarujätten Beijer med anläggning i bland annat Uddevalla köper Sotenäs Trä.
- Sotenäs Trävaru AB:s tre anläggningar fyller Beijers luckor i Bohuslän och kompletterar våra övriga anläggningar i regionen mycket bra, säger Geir Thomas Fossum, VD på Beijer Byggmaterial AB i ett pressmeddelande.

Gruppbild och handslag inne i byggvarulager.
Från vänster: Martin Vernersson, Lars Sahlberg, Gösta Vernersson, Ulf Helgesson, Geir Thomas Fossum och Peter Heie.
Bild: Beijer

Sotenäs Trävaru AB är ett familjeägt företag med anläggningar i Bovallstrand, Tanumshede och Strömstad och ingår idag i Woody-kedjan.

Den största anläggningen i Bovallstrand har anor från 1918 och har en butiksyta på 3 400 kvadratmeter och en tillhörande lageryta på 12 500 kvadratmeter, skriver Beijer.

"Otroligt stark lokal förankring"
 - Teamet i Sotenäs har lyckats skapa en otroligt stark lokal förankring och affär tillsammans med många små, mellanstora och stora byggare i regionen och det är något vi vill utveckla vidare. I och med förvärvet utökar vi också Beijerfamiljen med ytterligare 75 nya medarbetare som bidrar med stor kompetens och kunskap, säger Geir Thomas Fossum.

Håkan Erlandsson, VD på Sotenäs Trävaru AB, säger att Beijer är en stark partner med vars hjälp det lokala företaget kan fortsätta sin starka utveckling och få förutsättningarna att möta marknadens snabbt ökade krav inom digitalisering, hållbarhet och distribution.

Ingår i nordisk storkoncern
Beijer Byggmaterial ingår i Stark Group som äger byggvarukedjor i Danmark, Grönland, Norge, Sverige, Finland och Tyskland. Beijer har 108 byggvaruhus och kakelbutiker över hela Sverige. I väst finns sedan tidigare 13 anläggningar, varav en på Kuröd i Uddevalla.

Affären med Sotenäs Trä ska godkännas av Konkurrensverket, och beräknas kunna slutföras den 1 februari 2022.
---
14 oktober: