onsdag 11 augusti 2021

Wingårdh får skissa på nya stadshuset

Stjärnarkitekten Gert Wingårdhs firma har fått uppdraget att ta fram en idéskiss för Uddevallas nya stadshus, berättar Bohusläningen.

Porträttbild på Gert Wingårdh
Gerth Wingård
Foto: Wikimedia Commons/Eckerman2000, CC BY-SA 4.0

Gert Wingårdh har en lång rad både svenska och utländska utmärkelser på sin meritlista och syns flitigt i media, just nu i SVT:s "Husdrömmar" tillsammans med programledaren Anne Lundberg.

Ett eventuellt nytt stadshus är planerat att byggas på den plats vid Bastiongatan där brandstationen i dag ligger. Projektet leds av företaget Arwidsro på uppdrag av kommunen.

Konsultuppdraget till Wingårdh arkitektkontor AB värderas till en miljon kronor, skriver Bohusläningen.

Arkitektskisserna ska beskriva projektet ”tillräckligt väl för att kunna göra en initial kalkyl för projektet som helhet”, enligt avtalet. En första rapport kring bland annat arkitektonisk idé och koncept väntas redan i slutet av augusti.

ÅF gör kostnadskalkylerna
Uppdraget att kostnadsberäkna hela projektet har gått till teknikföretaget ÅF, berättar P4 Väst. Dessutom finns ett tredje uppdrag som handlar om geotekniken.

Porträttbild på Ingemar Samuelsson
Ingemar Samuelsson
Bild: Uddevalla kommun
- Det är en process att arbeta med sådant här. Dels måste vi reda ut om det ens går att bygga på tomten. Den andra delen är vad man vill fylla huset med, och dessa saker gör att kostnadskalkylerna blir levande materia, säger kommunalrådet Ingemar Samuelsson (S) till radion.
---