söndag 20 juni 2021

Man åtalas - stoppades med spikmatta vid nattlig biljakt

Under biljakten kastade den flyende mannen bland annat ut en kofot ur bilfönstret. Nu åtalas han för försök till sabotage mot blåljusverksamhet, samt en mängd andra brott.

Det var natten till 28 maj vid Hogstorp som polisen började jaga bilen som den åtalade mannen i 40-årsåldern färdades i, berättar Bohusläningen. Detta sedan han vänt på ett misstänkt sätt när han fick syn på polisen.

Stoppades med spikmatta
Efter en biljakt mot Munkedal i hög hastighet och där mannen ibland även körde på fel sida av vägen fick polisen till slut stopp på honom med hjälp av spikmatta. Då hade jakten lett tillbaka till Hogstorp. Mannen flydde till fots men en hundpatrull hittade honom efter en stund gömd i en granhäck, skriver Bohusläningen.

Mannen saknar körkort och var narkotikapåverkad under färden. Förutom blåsljussabotaget åtalas han även för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott.

Han åtalas även för en rad andra brott vid andra tillfällen, bland annat stöld, skadegörelse, smitning från olycksplats och vapenbrott, efter att ett armborst hittats i hans bil i april. Dessutom är ytterligare åtal på väg in mot mannen, skriver åklagaren i sin stämningsansökan.

Han erkänner vissa av de brott han nu åtalats för, men förnekar andra, bland annat att kofoten kastades ut med avsikt att träffa polisbilen.
---