lördag 19 juni 2021

Lagerkungen öppnar anläggning i Uddevalla

Förrådsföretaget Lagerkungen etablerar sig i Uddevalla. I augusti ska en anläggning på Schillers väg på Kuröd öppna för kunderna.

Porträttbild
Niklas Olausson, en av delägarna i Uddevallaanläggningen.
Bild: Lagerkungen

Just nu pågår arbetet med att förbereda lokalerna, skriver företaget i ett pressmeddelande.

- Själva förråden börjar monteras i mitten av juli och vi räknar med att kunna öppna anläggningen ungefär en månad senare, säger Niklas Olausson som är franchisetagare och en av fyra delägare i Uddevalla.

Startade på Gotland
Lagerkungen AB är ett gotländskt företag som sedan 2013 drivit en förrådsanläggning i Visby. Lagerkungen erbjuder förråd av olika storlekar till både privatpersoner och företag. I franchisekonceptet ingår en helautomatiserad anläggning med ett egenutvecklat IT-system som plattform.

Anläggningen i Uddevalla blir Lagerkungens femte efter Borlänge, Gävle, Trelleborg och Visby. Företaget planerar att öppna fler anläggningar runt om i landet under 2021 och närmast på tur efter Uddevalla står ytterligare en i Visby.

Under en tioårsperiod har Lagerkungen som mål att etablera cirka 100 anläggningar över hela landet.

Marknad som växer
Förrådsuthyrning är en marknad som växer i Sverige, har Lagerkungen konstaterat i ett franchiseprospekt. Flera faktorer spelar in, bland annat att nybyggda fastigheter ofta erbjuder ett begränsat förrådsutrymme eller inget alls. I en tid med ändrade familjekonstellationer ökar också behovet av att ha förråd för sina egna och barnens tillhörigheter.