lördag 1 maj 2021

Uddevallaskytt till förbundsstyrelse

19-årige Uddevallaskytten Edwin Karlsson tar plats i styrelsen för Svenska skytteförbundets lerduvesektion. Han gör det som en av två ungdomsrepresentanter, en satsning i Riksidrottsförbundets arbete för jämställdhet och för att få in fler unga i idrottsverksamhet.

Faksimil av tidningsuppslag
Skytteförbundets presentation i Jaguarmagasinet av lerduvesektionens ungdomsrepresentanter.

"Stort grattis Edwin till platsen i finrummet där besluten som rör lerduveskyttet tas och lycka till i framtiden både på och vid sidan av skjutplattan", skriver Edwins klubb Nimrod jakt- och sportskytteförening på sin hemsida.

"Genom det prestigefulla uppdraget som ungdomsrepresentant kommer Edwin arbeta för att yngre skyttar lättare ska känna sig välkomna i lerduveskyttet", skriver Nimrod vidare.

Fick följa med sin pappa
Edwin Karlssons skytteintresse började tidigt när han fick följa med sin pappa till både skjutbana och jaktstigar, berättar han i vapen- och jakttidningen Jaguarmagasinet, där skytteförbundets lerduvesektion presenterar sina ungdomsrepresentanter.

- Mitt tävlingsskytte började 2014 med tävlingsformen jaktstig, där man skjuter mot olika skjutmål, för att sedan även tävla i jaktskytte, berättar Edwin.

Jaktskytte består av tre grenar - jaktstig, älg och nationell skeet som är en av disciplinerna inom lerduveskytte.

- 2019 utökades mitt lerduveskytte med nordisk trap där jag 2020 sköt SM och slutade på en silverplats i juniorklassen. Samma år blev jag även inbjuden av Svenska skyttesportförbundet till ett juniorläger i Frillesås där vi fick möjligheten att förkovra oss i tävlingsskyttet, berättar Edwin också.

Den andra ungdomsrepresentanten i lerduvesektionen är 17-åriga Felicia Ros från Gislaved, som valdes in 2020.
---