onsdag 21 april 2021

Strandjoggen ställs in för andra året

UIS ställer in populära nationaldagsloppet Strandjoggen ännu en gång. Nu är siktet istället inställt på ett nytt försök 2022.

""
Bild: Fotoakuten

"Pandemin fortsätter och Coronasmittan ser inte ut att avta. I detta läge ser vi inte några möjligheter att genomföra Strandjoggen den 6 juni i år heller", skriver UIS på loppets webbplats.

"Det är mycket tråkigt men vi ställer vårt hopp till att det kommer att gå att anordna Strandjoggen den 6 juni 2022 istället", skriver föreningen vidare.

Planerade nyårslopp istället
Strandjoggen har avgjorts varje år sedan 2007 på en femkilometersbana från Riversideängen längs Strandpromenaden till Gustafsberg. Förra året sköts loppet först upp från 6 juni till 12 september. När även dessa planer gick i stöpet siktade UIS istället på ett nyårslopp, som inte heller det kunde genomföras.

För det inställda loppet förra året fick UIS 30 000 kronor i stöd från Riksidrottsförbundet och föreningen hoppas på liknande stöd igen, skriver Bohusläningen.

- Det är ju största intäkten för oss och därmed väldigt viktig för klubbens verksamhet, säger tävlingsledare Bror Widén till tidningen.
---