söndag 18 april 2021

Mr Olympia i siktet för Samir från Uddevalla

2003 började den då 20-årige idrotts- och musikkillen Samir Troudi träna på dåvarande Westcoast Gym i Uddevalla, staden där han föddes och växte upp. Idag bor han delvis i Dubai och är sedan 2016 professionell bodybuilder i IFBB PRO League.

Samir Troudi i ett träningsredskap.
Samir Troudi
Bilder: Gymleco

Samir Troudi har bland annat tävlat i Arnold Classic och Mr Olympia som är de två största tävlingarna i proffsligan. Som amatör tävlade han i över 30 tävlingar, där han vann tolv av dem och placerade sig på pallen i över 20 stycken, berättar Gymleco i ett pressmeddelande och intervju med Uddevallasonen.

Gymleco är en stor tillverkare och leverantör av träningsmaskiner och gymutrustning. Företaget är en av Samir Troudis sponsorer och Troudi är ambassadör för företagets produkter.

Började gymma när bandet splittrades
För Gymleco berättar han hur han året han skulle fylla 20 hade fått lite extra fritid på grund av att det neo-metalband han spelade i hade splittrats. Troudi bestämde sig då då för att börja träna på gym, mest för att förbättra sin hälsa och gå ner lite i vikt.

Intresset för så kallad athletic fitness gled över till bodybuilding och redan 2005 började han tävla.

- Jag debuterade i -70 kg Jr, vägandes 65 kg på Decembercupen i Lund följt av Luciapokalen veckan efter i Göteborg. Det slutade med vinst på båda tävlingarna och efter det var jag fast, berättar Troudi.

Samir Troudi i träningsredskap.

- Idag bor jag delvis i Sverige och delvis i Dubai. Jag är gift med en underbar tjej, Emma, som jag träffade på FIBO (stor fitness-utställning, reds anm.) i Tyskland för ganska exakt tio år sedan. Tillsammans har vi en dotter, Indra, på tre år.

-  Jag tävlar som proffs i IFBB PRO League i klassen 212 lbs och arbetar även som coach, personlig tränare och online coach. Ett jobb där jag mestadels hjälper vanliga Svenssons till ett bättre hälsosammare liv, berättar Troudi vidare.

Kvalar till Mr Olympia
Närmast förbereder sig Samir Troudi inför tävlingar i maj: Indy Pro och New York Pro, bägge kvaltävlingar till Mr Olympia.

Samir Trouti i träningsredskap