lördag 20 mars 2021

Två UF-företag från Uddevalla vidare till SM

En Tinder-liknande app för hantverkartjänster och ett överfallslarm. Det är två produkt- och afärsidéer från Uddevalla som får tävla i SM i Ung Företagsamhet i maj.
""
Skärmbild från SWORK:s webbsida på UF-gallerian

När regiontävlingen för Fyrbodal avgjordes på torsdagskvällen segrade UF-företaget SWORK UF från Uddevalla gymnasieskola i kategorin Årets tjänst.

SWORK kom även på tredje plats i kategorin Årets innovation, där företaget SafePin UF från Drottning Blankas gymnasieskola tog hem segern.

SWORK:s (Swipe for Work) affärsidé är en app som förenklar kontakten mellan företagare inom byggbranschen och dess kunder.

SafePins produktidé är en larmknapp som kan fästas på vilket plagg som helst. Vid ett dubbeltryck på knappen börjar larmet tjuta samtidigt som video och ljud spelas in i upp till två minuter.

Tredjeplats för målarbok
I kategorin Årets kooperativa företag tog Calle och Dalle UF från Uddevalla gymnasieskola hem 3:e pris med sin affärside kring målarböcker med tecknade figurer som representerar barns olikheter. Första boken heter “Vänner med olikheter”.

Kokbok gav pris som Årets UF-företag
Sammanlagt gjorde 73 unika UF-företag upp i elva priskategorier, Det mest prestigefyllda priset "Årets UF-företag i Fyrbodal" togs hem av Including You UF från Birger Sjöbergymnasiet i Vänersborg. Vinnarna har skapat en kokbok som anpassats för att ge även de med funktionsvariation samma möjlighet som andra att lyckas i köket.
---