lördag 6 februari 2021

Slussen gick miste om nytt musikpris

Det blev inte Slussens pensionat på Orust som tog hem utmärkelsen "Årets Initiativ". Priset gick istället till Reimersholme Hotel i Stockholm.

Collage med de tre nominerade inrättningarna.
Bild: SAMI
"Stort grattis till Reimersholme som med sitt fantastiska koncept för livemusik vunnit titeln Årets Initiativ det utmanande året 2020! Vi är imponerade och ärade att spela i samma liga och att ha varit nominerade i samma kategori som er", skriver Slussens pensionat på Facebook.

Bakom den nya utmärkelsen står SAMI, Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation. Priset ska uppmärksamma klubbar och arrangörer som på kreativa och smittsäkra sätt har hållit musiken levande under 2020, trots de utmaningar som funnits för att spela musik i offentlig miljö.

Som UddevallaNyheter tidigare berättat var förutom Slussens pensionat och Reimersholme Hotel även föreningen FIKA som driver Rotundan i Halmstad nominerad, bland flera hundra inkomna förslag.

Hotellrum coronaanpassad scen
Reimersholme får utmärkelsen för att de “genom en beundransvärd idérikedom, ett stort engagemang och en imponerande förmåga att snabbt ställa om, har lyckats hålla musiken levande under året”, enligt juryns motivering. 

Hotellet har förvandlat hotellrum till en coronaanpassad scen, tagit fram ett koncept med roomservice där gästerna kan beställa upp mat, dryck och musik på rummen och se lokalt livestreamade konserter från scenen, skriver SAMI i ett pressmeddelande.

Firade med livesändningar
Hotellet firade utmärkelsen den 4 februari genom att livestreama spelningar med bland annat Ebbot Lundberg och Bo Kaspers Orkester på sin Youtube-kanal.
---
SAMI: Reimersholme Hotel utses till Årets Initiativ 2020 - firar med streamad konsert