måndag 4 januari 2021

Bana för äventyrsgolf byggs vid Skeppsviken

Närbild på green på bangolfbana med boll, hål och klubba
Foto:  Anna Tarazevich, Pexels.com /

Uppdaterad 5 januari /
Uddevalla bangolfklubb satsar på ett utöka verksamheten med en äventyrsgolfbana vid sin anläggning i Skeppsviken. Förhoppningen är att byggstart kan ske i mars och att banan står klar till midsommar.

"Vi tror och hoppas att detta är något som kommer att uppskattas mycket. Äventyrsgolf har blivit mycket populärt på andra platser i landet, och vi har fått in mycket förfrågningar på om det är något vi kommer att satsa på", skriver klubben i ett inlägg på Facebook.

Bidrag från två håll
Bangolfklubben fick 2019 125 000 kronor från Thordénstiftelsen för att utveckla just äventyrsgolf. Dessutom har klubben beviljats bidrag från Allmänna arvsfonden. Detta bidrag är på 2,2 miljoner kronor och totalt beräknas projektet till 4,5 miljoner, berättar Bohusläningen.

Den sista biten av finansieringen återstår att lösa, och dessutom får vintern inte blir för kall om tidsschemat för bygget ska hålla, skriver klubben.

Projektet ska genomföras i samarbete med Funktionsrätt Uddevalla där 17 handikappföreningar ingår. Förutom funktionshindrade är ungdomar en stor målgrupp för satsningen.

Uddevalla blir tema
Banan kommer att ha Uddevalla som tema och klubben bjuder in alla att föreslå hinder/detaljer. Att Uddevallabron kommer att synas är redan klart, skriver föreningen.
---