söndag 25 oktober 2020

Vardagshjältar på middag hos landshövdingen

Bild på ett av borden vid middagen, med landshövdingen till vänster och Marcus Göthberg till höger i bild
Landshövding Anders Danielssson, Helen Stranne, kommunfullmäktiges ordförande i Sotenäs, och Marcus Göthberg från Uddevalla.
Foto: Länsstyrelsen, Misak Nalbandian /

22 oktober var 15 personer från Fyrbodal inbjudna till landshövdingens middag för vardagshjältar i Fyrbodal. Från Uddevalla kommun var Marcus Göthberg och Joakim Odelberg inbjudna.

- Jag är glad att få sätta strålkastarljuset på några av er som gör fantastiska insatser, ofta helt ideellt, men som sällan får den uppmärksamhet ni förtjänar, sa landshövdingen Anders Danielsson enligt ett pressmeddelande från länsstyrelsen.

Betydande insatser i länet
Det är tredje året som landshövdingen bjuder in till länsmiddagar för att hylla dem som gjort betydande insatser i länet. Det är kommunfullmäktiges ordförande i respektive kommun som nominerar personerna.

Motivering till inbjudan, Marcus Göthberg:
"Marcus Göthberg är idéskapare till och drivande kraft i Sommarlycka - ett ideellt projekt som gör det möjligt för barnfamiljer med begränsad ekonomi att uppleva roliga sommarutflykter, med båtturer på havet. Marcus symboliserar medmänsklighet och engagemang. Sommarlycka ordnar också barnevenemang i Fyrstad och hjälper människor med kläder och leksaker."
Marcus Göthberg fick nyligen även ta emot Uddevalla kommuns folkhälsopris 2020, och året innan Svarta Örns-ordens etikpris.

Motivering till inbjudan, Joakim Odelberg:
"Joakim Odelberg är en prisbelönad filmare och fotograf med uppmärksammade produktioner om hotade arter och naturområden i världen. Han har sedan 2007 arbetat intensivt med bevarandefrågor och marina miljöfrågor för att öka förståelsen för hur illa ställt det är med vår jord och vårt hav. Joakims arbete sträcker sig långt utanför Sveriges gränser, där han arbetar tillsammans med flera internationella organisationer och stiftelser."
---
Länsstyrelsen: Vardagshjältar från Fyrbodal hyllades med länsmiddag på residenset