lördag 31 oktober 2020

Branschjätte köper Uddevalla Brandservice AB

Rad med parkerade skåpbilar från Brandservice.
Bild: Presto /

Uddevalla Brandservice AB köps av brandsäkerhetskoncernen Presto som är inne i en stark tillväxtfas.

Uddevalla Brandservice AB ingår i Brandservice-gruppen tillsammans med AB Halmstads Brandservice och Melbäcks Brandservice AB i Falkenberg som alla ingår i Prestos köp.

Företagen tillhandahåller produkter och service för brandsäkerhet och har tillsammans 28 anställda som täcker kommunerna Uddevalla, Trollhättan, Halmstad och Falkenberg. Uddevalla Brandservice AB har sin servicebutik och verkstad i Trollhättan.

"Presto en bra köpare"
- När tiden nu är inne för oss att sälja företaget så var Presto en bra köpare. Vi tycker att detta är ett naturligt nästa steg för Brandservice. Med Presto får medarbetarna en trygg bas för att vara med och fortsätta att utveckla branschen, säger Brandservice-gruppens ägare Åke och John Svanström i ett pressmeddelande.

"Stärker vår närvaro i regionen"
Presto grundades 1959 och finns idag på 72 orter, med huvudkontor i Katrineholm. Verksamhet finns även i Norge och Finland.

- Jag är stolt och glad över att få välkomna våra nya kollegor från Brandservice i Uddevalla, Halmstad och Falkenberg in i Presto-familjen. Vi kommer tillsammans att kunna skapa ett ännu bättre erbjudande och tryggare vardag för våra kunder. Att vi dessutom stärker vår närvaro i regionen påtagligt och får ny energi och kompetens in i bolaget känns fantastiskt, säger Prestos koncernchef Filip Bjurström.
---