torsdag 10 september 2020

Datorer och elektronik för 165 000 stals från kommunen - två män åtalas

Uppdaterad 13 september /
Två män åtalas för en serie inbrott och inbrottsförsök i Uddevalla i somras. Det mest uppmärksammade var inbrottet i juli i kommunhuset där datorer, Ipads och annan elektronik för 165 000 kronor stals.

Flera rutor krossades i kommunhusets lokaler i samband med inbrottet som skedde natten till den 29 juli. För detta brott åtalas en 43-årig man, medan en 29-åring åtalas för häleri för att ha innehaft två Ipads som stals vid tillfället.

Kommunpolis Tony Bengtsson säger till Bohusläningen att en del gods har hittats men att annat saknas.

Paret åtalas även för att en vecka tidigare ha brutit sig in i en mäklarbutik i centrum och stulit flera datorer. Samma natt ska de misstänka även ha försökt bryta sig in i kommunens lokaler på Trädgårdsgatan 2, och åtalas för detta för försök till stöld.

Greps efter inbrott på Södra Drottninggatan
De bägge åtalas också för försök till stöld efter att den 10 augusti ha försökt bryta sig in hos Elektronikhuset på Södra Drottninggatan. En kort tid därefter tog de sig in i Uddevallahems lokaler på samma gata, dock utan att hinna stjäla något. Polisen var snabbt på plats och kunde gripa de misstänkta som sedan anhölls och därefter suttit häktade sedan 13 augusti.

Det enda brott de åtalade erkänner är inbrottet hos Uddevallahem. 43-åringen erkänner också inbrottsförsöket mot Elektronikhuset.
---

21 oktober:
UddevallaNyheter: Duo får fängelse för serie av inbrott