tisdag 1 september 2020

30-åring åtalas för knivrån på krog

En man i 30-årsåldern åtalas för att under knivhot ha stulit vin från restaurangen Kerstin på torget den 14 juli i år.
Han åtalas även för en mängd andra brott, bland annat skadegörelse för att ha klottrat ner skyttevärnskupoler på Skansberget.

Rånet mot Kerstin på torget inträffade när restaurangen höll på att stänga strax före midnatt. Den anställde som utsattes för rånet har i bland annat Expressen berättat hur mannen kom in och ville ha öl men drog fram en jaktkniv och hotade med när han fick höra att det var stängt.
- Jag hänvisade honom till några vinflaskor på disken, som han sedan tog, berättade den anställde i tidningen.

Den misstänkte mannen har suttit häktad sedan 16 augusti och åtalas för stöld av en flaska vin till ett värde av 1 645 kronor. Bland åklagarens bevisning finns en övervakningsfilm från tillfället. Mannen erkänner stöld men förnekar brott i övrigt.

Kommunen kräver 20 000 för klotter
Klottringen på skyttevärnskupolerna hände den 31 maj i år och orsakade skador för 20 000 kronor, ett belopp som Uddevalla kommun nu kräver i skadestånd av mannen. Mannen förnekar brott.

Mannen åtalas även för skadegörelse för att ha orsakat skador på en personbil på Tureborg den 28 juli för drygt 58 000 kronor. Även här finns film med i bevisningen. Detta brott vare sig förnekar eller erkänner mannen.

Vidare åtalas han även för en mängd stölder från bland annat butiker i centrum, östra Torp och Herrestad, narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han erkänner vissa brott och nekar till andra, och för vissa vare sig förnekar eller erkänner han brott.
---
19 september: