onsdag 26 augusti 2020

Två män åtalade för knivrån i Uddevalla

Två män åtalas nu för knivrånet mot en man den 1 augusti på Kasenabbevägen i Uddevalla. En av dem åtalas även för övergrepp i rättssak för att ha hotat mannen att hålla tyst om det inträffade.

De bägge åtalas även tillsammans med en tredje man för en rad andra brott som de misstänks för var för sig eller tillsammans i olika konstellationer i framför allt Trestadskommunerna.

Sparkar och slag
Männen som åtalas för rånet på Kasenabbevägen vid midnatt den 1 augusti är i 40-årsåldern respektive 25-årsåldern. Offret var en annan man som blev bestulen bland annat på mobiltelefon och plånbok. Han fick ta emot sparkar och slag och förövarna hade även kniv. Mannen fick bland annat svullnader och sår av våldet.

Bland åklagarens  bevisning finns vittnesuppgifter och mobilfilm som visar delar av händelseförloppet. Bägge åtalade förnekar brott.

De båda misstänkta kunde gripas i en bil cirka en timma efter det inträffade, har Bohusläningen tidigare berättat. Bägge har sedan tidigare flera domar för olika brott bakom sig.

Inbrott i restaurang och café
Mannen i 25-årsåldern åtalas också för att i maj ha brutit sig in och stulit alkohol i en restaurang i centrala Uddevalla.

Tillsammans med mannen i 40-årsåldern och en tredje man i 35-årsåldern åtalas han även för att i juli ha brutit sig in i och stulit varor från en kiosk/café i centrala Vänersborg.

Bland de övriga brotten som återfinns i åtalen mot de tre männen finns våldsamt motstånd, ringa narkotikabrott, bilstöld och brott mot lagen om förbud mot knivar och andra farliga föremål.
---
22 september: