onsdag 19 augusti 2020

Nya äventyr för karaktärerna från dystopin Purebred

Porträttbild på Lisa Hågensen
Foto: Annette Juhlin, Hoi förlag /

Efter ett brokigt yrkesliv förverkligade Ljungskilebon Lisa Hågensen 2012 sin författardröm och två år senare kom hennes debutbok. 21 augusti släpper hon "Siri", första delen i en uppföljare till den dystopiska trilogin Purebred.

- Jag var nyfiken på vad mina karaktärer skulle råka ut för, hur det skulle gå med deras relationer och om de skulle kunna fullfölja de mål de satte upp, säger Lisa Hågensen i ett pressmeddelande.

Hon föddes 1966 i Ljungskile där hon fortfarande bor. Hon har arbetat som svetsare, ekonom, syv, lärarvikarie, elevassistent och bedrivit hästavel, men drömmen att skriva en bok har alltid funnits där, berättar hennes förlag.

2012 tog hon tag i drömmen på allvar och 2014 kom debutboken "Hennes ögon blå" som också getts ut i Frankrike, Polen och Danmark. Sedan dess har Lisa skrivit flera böcker för olika åldrar i olika genrer och idag ägnar hon sig åt att skriva på heltid.

Bokomslag till Siri
Dark romance
Siri beskrivs som en intensiv dark romance fylld med skuld, svek, rädsla, hämndlystnad och den inre resan till att acceptera sig själv.
- Jag var mycket förvånad när Siri visade sig bli en dark romance. En sådan trodde jag nog aldrig att jag skulle skriva, säger Lisa:

- Dock har alla mina böcker, förutom barnböckerna om Span & Span, ett mörker inom sig. Kanske på grund av, eller trots, att jag är en ganska positiv och tålmodig människa själv. Jag kan grotta ner mig i deppig musik, böcker och filmer utan att må dåligt av det, och det är också den sortens musik, filmer och böcker jag föredrar.

Andra boken i november
Den nya serien blir en duologi som döpts till "Jakten". Andra boken i duologin heter "Tatra" och ges ut i november.

19 november:24 februari 2021:
UddevallaNyheter: Hågensens debutkaraktärer blir pocket