lördag 18 juli 2020

Trumpsatir med musik från Ljungskile


"Han blev mobbaren och gjorde det så bra, att han i dag är president av USA".
"Presidentvisan" med sin stenhårda Trump-satir och vågade animerade video är första låten från gruppen Viskollektivet. Musiken är delvis inspelad i Ljungskile av producenten Magnus Sjöqvist som även står för en del av kompositionen.

- Mr T är ju ofta på och kritiserar och ljuger om Sveriges gigantiska problem. Det kändes lite som att det var dags att svara honom på hans våglängd på ett sätt som han fattar, säger Varbergsmusikern Jonas Hjelte i en intervju i bland annat Hallands Nyheter.

Han är en del av gruppen Viskollektivet där han sjunger och skriver texter, samt skriver låtar ihop med Magnus Sjöqvist.
- Jag är inte lika bra på gitarr och taktarter i visgenren, så Magnus skickade ackord och komp så att jag kunde hitta på melodi och text, berättar han om tillkomsten av Presidentvisan.

Årets kompositör/producent
Magnus Sjöqvist är bland annat känd som en av medlemmarna i Uddevallagruppen Sjömila. Han fick förra året utmärkelsen Guldkorpen i kategorin Årets kompositör/producent.

Viskollektivet har fler färdiga låtar och ambitionen är att göra animerade videos till allihop, skriver Hallands Nyheter. Videon till Presidentvisan - The Swedish Trump Roast har gjorts av Jim Nedergård i Göteborg.
---