fredag 17 juli 2020

Lekplats rensades bort av misstag

Ett lekredskap skulle av säkerhetsskäl plockas bort från lekplatsen vid Stationsvägen i Hogstorp. Men kommunens personal rensade istället av misstag bort hela lekplatsen, berättar Bohusläningen.

- Vad som gick fel i kommunikationen vet vi inte riktigt, säger kommunens projektansvarige Anders Löfström till tidningen.

Nya lekredskap men missnöje ändå
Efter bortrensningen har kommunen satt dit ett par nya lekredskap men flera boende har klagat på lekplatsen till kommunen. En gungställning kommer att vara på plats på lekplatsen i augusti, och sedan planeras för en riktig renovering om några år, skriver Bohusläningen.

Politiskt antagen plan för lekplatserna
Av dagens lekplatser i kommunen ska cirka 40 rustas upp och åtta läggas ner, enligt en politiskt antagen upprustningsplan.

2017 renoverade kommunen lekplatsen vid Bräckekroken i Hogstorp. I augusti i år ska fotbollsplanen i samma område renoveras. Förutom fotbollsplanen vid Bräckekroken kommer fotbolls- och tennisplaner vid ytterligare fem platser att renoveras i år.

När det gäller lekplatser rustar kommunen i år upp fyra stycken: Aprilvägen på Kurveröd, Borgen på Hagarnevägen på Tureborg, Champinjonstigen och Bohusgården.
---