lördag 13 juni 2020

Stena stänger Sassnitz-linjen permanent

F/S Sassznitz ute på havet.
F/S Sassnitz
Bild: Stena Line

Stena Line stänger färjelinjen mellan Trelleborg och Sassnitz permanent.
Färjan F/S Sassnitz ligger sedan tidigare upplagd i Uddevalla hamn och nu inleds arbetet att hitta ny sysselsättning för fartyget eller att sälja det.


Stena Line stängde linjen Trelleborg-Sassnitz den 14 mars, till följd av covid-19-pandemin, och F/S Sassnitz lades upp i Uddevalla Hamn den 29 april. Då låg redan Stena Saga i hamnen, och i dagsläget ligger även Stena Foreteller och Stena Forecaster där.

Tyska förhandlingar avslutade
Den 8 april meddelade Stena Line planer på att stänga färjelinjen mellan Trelleborg och Sassnitz permanent. Förhandlingarna mellan Stena Line och de tyska arbetstagarrepresentanterna är nu klara och rederiet stänger linjen permanent. Totalt påverkar beslutet 130 arbetstillfällen i Tyskland, skriver rederiet i ett pressmeddelande.

Porträttbild av Niklas Mårtensson.
Niclas Mårtensson.
Foto: Patrik Olsson/Stena Line
En av Europas äldsta färjelinjer
- Det är ett mycket tråkigt besked att vi nu beslutat att stänga ”Kungslinjen”, mellan Trelleborg och Sassnitz, en av de äldsta färjelinjerna i Europa. Framförallt är det tråkigt för de anställda som drabbas, för vilka vi har försökt hitta rättvisa lösningar. Men också för folket på Rügen, där den traditionella färjelinjen betydde mycket, säger Stena Lines VD Niclas Mårtensson i pressmeddelandet.

Stena RoRo tar över
Stena RoRo tar nu över ansvaret för F/S Sassnitz och att hitta en ny sysselsättning eller försäljning av fartyget.

Stena Line fortsätter att driva två färjelinjer mellan Sverige och Tyskland: Trelleborg- Rostock och Göteborg-Kiel.
---