söndag 14 juni 2020

Regionteaterns dansprojekt får fortsatt stöd

Gruppbild på glada medarbetare hos Dansakademin.
Glada miner hos Dansakademin: Nina Rajabi, Pernilla Ranagården, Malin Enberg, Anne Svanholm, Ulriqa Fernqvist, Victoria Alarik, Ellen Rengman, Anna Wennerbeck och Cecilia Malmström Olsson.
Bild: Dansakademin

Projektet Dansakademin där Regionteater Väst är huvudman har efter ett pilotår beviljats ett treårigt stöd från Kulturrådet.

Dansakademin är en plattform för utveckling och återväxt inom danskonsten. Projektet ska bland öka utbudet av danskonst för barn och unga. Nu beviljas plattformen 400 000 kronor av Kulturrådet för det första projektåret av tre.

"Väldigt roligt att få fortsätta"
- Det är väldigt roligt att Dansakademin kommer att fortsätta sin verksamhet och att vi på Regionteater Väst får vara en del av det fortsatta arbetet. Dansakademins arbete är viktigt för utvecklingen av processer för att skapa dans av, med och för barn och unga och vara en mötesplats för kreativt arbete och samtal, säger Monika Milocco, Regionteater Västs konstnärliga chef dans, i ett pressmeddelande.

Produktionshus i Uddevalla och Borås
Regionteater Väst är Sveriges största turnerande scenkonstinstitution för en ung publik och en av landets största producenter av dans och teater. I Uddevalla finns produktionshuset för teater, och i Borås för dans.

Regionteaterns uppdrag kommer från Västra Götalandsregionen och Uddevalla kommun.
---