söndag 21 juni 2020

Kropps Dam får elitsponsring av kommunen

Uddevalla kommun sponsrar Kroppskultur Dam med 250 000 kronor säsongen 2020/2021 och med lika mycket säsongen 2021/2022.

Pengarna är en del av den summa som kommunen avsatt för sponsring av föreningar som är på elitnivå. Kropps damlag gick förra året upp i allsvenskan, och målet är nu att fortsätta återtåget till elitserien.

Ambassadörer och marknadsföring
Sponsoravtalet som kommunstyrelsen nu godkänt innebär bland mycket annat att föreningen ska vara goda ambassadörer för kommunen och bidra till marknadsföring i olika sammanhang. Kommunen får också reklamtryck på matchtröjorna, skylt i Agnebergshallen och marknadsföring på bland annat hemsida och i matchprogram.

"Mycket vi behöver pengarna till"
- Vi är förstås mycket tacksamma för stödet och det finns mycket vi behöver pengarna till och att ha det över två år ger ju en trygghet och möjlighet till långsiktighet även om vi skulle åka ur allsvenskan, säger Kroppskulturs ordförande Pär Noord till Bohusläningen.

Tidigare har kommunen ingått avtal om elitsponsring med Hälle IF, Uddevalla Sim och Ljungskile SK för samma tidsperiod. Hälle och simföreningen får även de 250 000 kronor per år medan Ljungskile SK får 400 000.
---