söndag 28 juni 2020

Bröderna Norberg får Thordénstiftelsens kulturstipendium

Närbild på Emil och Daniel Norberg bredvid varandra.
Emil och Daniel Norberg
Foto: Robert Eldrim, Jarowskij /

Komikerduon Emil och Daniel Norberg får 2020 års kulturstipendium från Thordénstiftelsen.
Samtidigt är det klart med nytt datum för duons besök i Uddevalla och Östraboscenen.

"Genom stor kreativitet, modern teknik och en härlig kombination av sång, musik och skådespeleri har bröderna Norberg lyckats med att nå ut till en stor och bred publik. Thordénstiftelsen vill uppmärksamma dessa personer som genom sina insatser visar att Bohuslänska rötter kan växa och ge förgreningar långt utanför landskapets gränser. Daniel och Emil är värdiga mottagare av stiftelsens kulturstipendie 2020", skriver stiftelsen i sin motivering.

- Jättekul! Fint och även skönt i dessa Coronatider, säger duon i en tackvideo på Thordénstiftelsens webbplats, som även innehåller en rappdikt till Thordénstiftelsens ära.

Kultursipendiet har delats ut sedan 2017. Tidigare stipendiater är illustratören och designern Lina Schnaufer, skådespelaren Andreas T Olsson och konstnären Pål Svensson.

Det är en tradition att stipendierna delas ut på Thordéndagen men i år ställs den in, skriver stiftelsen på sin webbplats. Stipendierna skickas istället ut detta år och stipendiaterna kommer att bjudas in till nästa års Thordéndag 29 maj 2021.

Till Uddevalla 30 januari
Den Uddevallabördiga humorduon skulle egentligen ha besökt Uddevalla 21 mars i år med sin föreställning "Bröderna Norberg på turné - nytt, gammalt och stulet", men turnén flyttades fram på grund av Corona-situationen. Nu har nya datum meddelats och duon kommer istället till Uddevalla och Östrabo den 30 januari nästa år.
---