tisdag 19 maj 2020

Tre dramatiker skriver för ny teaterfestival i Uddevalla

Tecknade teatermasker
(Bild: Pixabay)

Nu är det klart vilka dramatiker som ska skriva pjäserna till den nya teaterfestivalen "Flätan" nästa år. En av dem är dramatikern Johanna Svalbacke från Trollhättan, tidigare teaterelev på Uddevalla gymnasieskola Sinclair.

Flätan är en ny regional teaterfestival i samarbete mellan Regionteater Väst och Uddevalla kommun. Den riktar sig till barn i åldrarna 10-13 år och hålls våren 2021 på Regionteater Väst, skriver Uddevalla kommun.

"Teater var väldigt viktigt i mitt liv"
- När jag var 10-13 så var teater väldigt viktigt i mitt liv, jag spelade teater och tyckte att jag kunde leva ut saker där som jag inte kunde göra i skolan till exempel Nu gör jag nog det genom skrivandet, säger Johanna Svalbacke i presentationen av festivalen och dramatikerna.

Föreställning utifrån nyskriven dramatik
Genom Flätan får unga teatergrupper spela teater på en etablerad teaterscen. De medverkande teatergrupperna skapar tillsammans en föreställning utifrån helt nyskriven dramatik framtagen till projektet.
De övriga två dramatiker som ska skriva manus till pjäserna i Flätan är Adel Darwish från Göteborg och Eva-Maria Benavente från Stockholm.

Anmälan öppen
Anmälan för den som är intresserad av att delta i teaterfestivalen har nu också öppnat.
---