lördag 9 maj 2020

Mikael Cederbratt (M) har avlidit

Bild: Sveriges Riksdag
(Uppdaterad 4 juni)
Politikern Mikael Cederbratt (M) har avlidit efter en tids sjukdom i cancer, skriver hans anhöriga och partikolleger på Facebook.
Cederbratt var verksam i Strömstad men växte upp i Uddevalla där han bland annat arbetade som polis
.

Mikael Cederbratt flyttade till Strömstad 1985 där han arbetade som polis tills han började som heltidspolitiker. Mellan åren 2000 och 2006 var han region­råd i Västra Götalandsregionen. Mellan 2006 och 2018 satt han i riksdagen och flyttade därefter hem till Strömstad. Där var han lokal ordförande för Moderaterna och satt som ledamot i kommunstyrelsen fram till sin bortgång, skriver Strömstads Tidning.

"En stor förlust"
- Det är oerhört sorgligt och det är en stor förlust. Han var en högt respekterad politikerkollega. Han var en rejäl person, rak och tydlig och ärlig och var alltid vänlig, säger kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson (S) till tidningen.

"Fantastisk vän"
- Han var en fantastisk vän och kollega. Jag är så glad att fick arbeta med honom, säger partikollegan och vännen Camilla Waltersson Grönvall till P4 Väst.

Minnesord från partiordföranden
"Mikael var i allt han företog sig en plikttrogen, varm och inkännande person. Många är de som kan vittna om hur han alltid var siste man på skansen i sena debatter i kammaren och ständigt redo att ställa upp i besvärliga situationer", skriver moderaternas partiordförande Ulf Kristersson med flera i ett minnesord.

Mikael Cederbratt blev 65 år.
---