onsdag 4 mars 2020

Frisbee-USM arrangeras i Uddevalla - av Stenungsundsklubb

Bild: Pexels

Helgen 7-8 mars tar frisbeesporten över inomhusarenorna i Uddevalla. Då arrangeras inomhus-USM i Ultimate Frisbee, med 24 lag i tre åldersklasser.

Huvudarena kommer att vara Agnebergshallen, men även Rimnershallen och Sommarhemsskolan ska användas. Spelarna ska sova och äta på Agnebergsgymnasiet.
Det kommer att vara gratis entré till alla matcher.

Tillgången på lokaler avgjorde
Någon frisbeeförening som kan arrangera finns inte i Uddevalla, utan istället är det Stenungsunds Frisbee Club som arrangerar tillsammans med föreningarna Malmö Allstars och La Bamba från Göteborg.
- Det strulade lite med datum och det fanns ingen klubb som kunde få hallar. Därför fick förbundet lägga det där man kunde hitta hallar att hyra och så får vi klubbar hjälpas åt att arrangera där Stenungsund ligger närmast, förklarar Stenungsunds FC:s ordförande Karin Sundström för Lokaltidningen STO.

Samtliga deltagande lag får dock hjälpa till med funktionärskap och annat praktiskt arbete under turneringen.

Flest lag från Stenungsund
Stenungsunds FC ställer upp med fem lag vilket är flest av alla deltagande föreningar - två lag i U14, två i U17 och ett i U20-klassen.
- När USM inomhus avgjordes i Eksjö för ett år sedan knep SFC silvermedaljen i alla tre divisionerna. Så nu har vi siktet inställt på att minst förvara dessa medaljer eller kanske kunna knipa något guld även om konkurrensen är hård, säger Karin Sundström till UddevallaNyheter.
- Framförallt är vi otroligt glada att kunna ställa upp med fem lag och totalt 36 aktiva från klubben varav tolv tjejer, vilket är nytt klubbrekord, säger Karin Sundström.

En av flera grenar
Ultimate är en av flera grenar inom frisbeesporten. Varje lag får bestå av ett obegränsat antal spelare varav fem stycken på plan (sju utomhus). Mål görs genom att en spelare på spelplanen passar en medspelare som befinner sig i motståndarlagets målområde.
En specialdesignad frisbee har tagits fram inför mästerskapet.
Bild: Svensk Ultimate
---
Evenemanget på Facebook

Svensk Ultimate: USM inomhus 2020


Svenska frisbeesportförbundet: Om Frisbeesport