onsdag 25 december 2019

Östrabo inleder samarbete med Volvo Car och Brandt

Nöjda samarbetspartners: Christian Svensson, Anders Wass, Kristina Bang, Klas Abrahamsson, Jörgen Andersson, Lars Andersen och Linnea Larsson.
Bild: Uddevalla kommun

Uddevalla gymnasieskola Östrabo Yrkes blir en av tio skolor i landet och första skolan i regionen som inleder ett nytt samarbete med Volvo Car Sverige AB och återförsäljaren Bröderna Brandt Personbilar AB. Parterna har skrivit under ett avtal om samarbete i utbildningen av framtidens fordonstekniker.

Inom ramen för fordons- och transportprogrammet ska eleverna få fördjupade kunskaper om kundvård, moderna verkstadsprocesser och verkstadssystem motsvarande vad som gäller och tillämpas i en modern verkstad. Elevernas utbildningsmiljö ska utformas som en Volvoverkstad och kraven ska vara som på en sådan, skriver Uddevalla kommun i ett pressmeddelande.

"Ökar möjligheterna att följa med i utvecklingen"
- Vi ökar våra möjligheter att följa med i den snabba och spännande teknikutveckling som pågår i bilbranschen, säger Anders Wass, rektor för fordons- och transportprogrammet på Uddevalla gymnasieskola Östrabo Yrkes.
Avtalet innebär också att lärare får fortbildning via Volvo Cars interna utbildningar. Eleverna får göra studiebesök och fabriksbesök hos Volvo Car Sverige i Göteborg, de får även tillgång till nya utbildningsbilar och har goda möjligheter att göra arbetsplatsförlagt lärande (APL) hos Brandt Bil.

Invigning under våren
Invigningen av samarbetet kommer att ske under våren. Lärarna börjar redan i januari att utbilda sig och i mars kommer lärare och elever att börja jobba med den nya tekniken.
Fordons- och transportprogrammet på Östrabo Yrkes blev nyligen även certifierat som Motorbranschcollege, vilket innebär en kvalitetssäkring och ett fördjupat samarbete mellan skola och företag.
---