onsdag 25 december 2019

Dansk billackeringskedja köper Norrmans samt startar ny anläggning

Billackeringsjätten Pierre Billackering AB etablerar sig i Uddevalla. Det sker genom köp av anrika Norrmans Billackering vid Kärranäsvägen på Fröland.
Dessutom bygger företaget upp en ytterligare anläggning ett stenkast därifrån, på Frölandsvägen.


Pierre Billackering AB ingår i den danska koncernen pierre.dk Autolakering A/S med ett 40-tal verkstäder i Danmark. Bolagen ingår i sin tur i tyska IRS Holding GmbH.

Expanderar kraftigt
Pierre Billackering har funnits i Sverige i cirka tio år och har under 2019 expanderat kraftigt genom en rad uppköp och nyetableringar. Idag äger företaget 21 billackeringsanläggningar i Sverige.
- Vi äger redan en billackering i Vänersborg, och genom det aktuella uppköpet av Norrmans Billackering och nybyggnationen i Uddevalla stärker vi vår position ytterligare och kan säkra upp vår bemanning gentemot kunderna i närområdet, säger Daniel Nordvall, VD på Pierre Billackering AB på företagets webbplats.

Behöver nyanställa flera personer
- Det finns ett stort kundunderlag i Uddevalla och vi kommer behöva stärka upp med flera personer. Det är svårt att säga exakt hur många just nu, men runt åtta personer i ett första skede, och antagligen ännu fler lite senare, säger Daniel Nordvall till Bohusläningen.

Hyr av Tomas Grävare
De nya lokalerna på Fröland hyr Pierre Billackering av Tomas Grävare AB.
- Det är fantastiskt för oss, vi köpte tomten i januari och har helrenoverat den sedan dess. Avtalet med Pierre billackering är skrivet på 15 år till att börja med. Det är en perfekt och strategisk plats för dem med många bilföretag i närheten, säger ägaren och vd:n Tomas Carlsson till Bohusläningen.
---
Tomas Grävare AB: Vi välkomnar vår senaste hyresgäst (Facebook)